اطلاعات

تلاش جهت سرسبزی ایران زمین

اطلاعات

تلاش جهت سرسبزی ایران زمین

باز هم تولد نوزاد یخی

 


بعضی‌ها برای ماندن به هر دری می‌زنند، اما وقتی قرار است حذف شوی، از تو سئوالی نمی پرسند، چشم‌هایت بسته می‌شود و به خوابی می‌روی که بیداری ندارد. اما از آن‌سو، لبخند زندگی را هم می‌توان در دشوارترین شرایط به چشم دید.

توفان کاترینا هم یکی از همین حوادث طبیعی بود که در سال 2005 میلادی در آمریکا رخ داد و بخشی از کرانه‌های آمریکایی خلیج مکزیک را درنوردید و به ویرانی کشید.

آخرین خبر از توفان کارتینا این است که نوزاد پسر حاصل از جنین منجمدی که از سیلاب‌های ناشی از توفان کاترینا نجات یافته بود، در بیمارستانی در منطقه نیواورلئان به دنیا آمده و «نوح» نامیده شده است.

توفان کاترینا در صبح 29 اوت 2005 از دریا به خشکی رسید و باعث مرگ هزاران تن و آوارگی یک میلیون نفر شد. گفته می‌شود چنین فاجعه‌ ی انسانی از زمان جنگ داخلی آمریکا در ایالات متحده دیده نشده بود.

به گزارش رویترز، نوح بنتون مارکام (NOAH BENTON MARKHAM) که سه‌شنبه 16 ژانویه 2007(26 دی 1385) در بیمارستان سنت تامانی پریش در شهر کووینگنون در ایالت لوئیزیانا متولد شده، به گفته ی سخنگوی بیمارستان نوزاد 8/3 کیلوگرم وزن داشته و به طریق سزارین و بدون هیچ عارضه‌ای متولد شده است.

والدین این نوزاد، ربکا و گلن مارکام مشکل ناباروری داشتند و با تلقیح آزمایشگاهی سلول‌های این دو، در یک کلینیک ناباروری، جنینی بوجود آمده بود تا بعدا در رحم مادر کاشته شود.

پس از بروز توفان کاترینا مسئولان این جنین‌ها و سایر جنین‌های ذخیره‌ شده در بیمارستان را که در معرض از بین رفتن در میانه سیلاب فراگیرنده منطقه بودند، نجات دادند.

نوح یک برادر بزرگ تر دو ساله هم دارد(تصویر بالا) که جنین او هم در همان زمان بوجود آمده بود، اما قبل از توفان در رحم مادرش کاشته شده بود.

پزشکان اسپانیایی در آبان ماه سال جاری نیز، جنینی را که به مدت 13 سال منجمد شده بود در بدن زنی قرار دادند که حاصل آن تولد یک نوزاد سالم بود.

این طولانی‌ترین مدتی است که تا کنون یک جنین در محیطی سرد انجماد می‌یابد. این جنین یکی از 6 جنین باقی مانده از زوجی بود که از طریق لقاح آزمایشگاهی صاحب نوزادی شده بودند.

پیش از این نیز، تایمز لندن خبر داده بود که در سال 2003 نیز یک جنین یخ زده 12 ساله درون بدن یک زن اسرائیلی جای گرفت و حاصل آن تولد یک دو قلو بود.

این در حالی است که محققان هنوز مطمئن نیستند که تا چه مدت یک جنین را می‌توان در فضایی سرد نگهداری کرد و سپس آن را به یک نوزاد سالم تبدیل ساخت. به اعتقاد برخی از محققان منجمد‌ کردن جنین‌ها حتی برای قرن‌ها نیز امکان‌پذیر است.

در حال حاضر در ایران هم، پژوهشکده ی رویان، وجود دارد که یکی از مراکز تحقیقاتی- درمانی ناباروری است و فعالیت‌های درمانی این مرکز تا کنون به تولد بیش از 1800 نوزاد منتج شده است.

اولین تولد جنین منجمد در ایران نیز در سال 1375 در نتیجه تلاش‌های محققان ایرانی دراین موسسه رخ داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد